Spår

Spår! För att skapa motivation och koncentration i spåret krävs det att hunden jobbar självständigt men är samtidigt lyhörd på dina önskemål. Alla hundar kan spåra det gäller bara att lära den vad jag vill att det ska spåra och hur det ska se ut.
Under inlärning försöker jag tänka på detta. Jag vill inte att hunden lör sig att skapa minnesbilder på hur den tror det ska se ut utan ett par är ett spår. Följ fotspåren! Spår i massor! På olika underlag, olika liggtider , olika belöningar, olika längder på spåret, olika väderlekar, vilken tid jag går spåret och olika föremål.När jag spårar försöker jag ha en stor variation. Jag vill att hunden blir överraskad, både i spåret och även vid föremålen. På Instagram har jag skapat en sida där jag ikväll kommer lägga ut lite filmer och förklaringar! Följ oss på @team_daleos